Ohjeita ratsastajille

Tunnin varaaminen ja peruuttaminen

Voit varata vakiotunnin tai käydä erikseen varattavilla irtotunneilla. Vakiotunnin varaaminen edellyttää myös ratsastuskortin hankintaa. Tunnit varataan ja peruutetaan ratsastustallin numerosta 050 539 2828. Jos et saa puhelimitse kiinni, jätä tekstiviesti, niin otamme yhteyttä.

Mikäli et pääse varaamallesi tunnille, tulee tunti peruuttaa viimeistään edellisenä päivänä. Mikäli peruutusta ei tehdä ajoissa, ratsastustunti veloitetaan kortilta.

 

Ohjeita ratsastajalle

Ratsastamme ulkona, joten pukeudu säänmukaiseen varustukseen. Ratsastussaappaat tai kumisaappaat, joissa on erillinen korko, ovat turvallisimmat jalkineet ratsastukseen. Talvipakkasilla voit ratsastaa myös muissa varrellisissa ja korollisissa jalkineissa. Lenkkareilla tai muilla vastaavilla ei voi ratsastaa. Housuiksi käyvät joustavat housut, joissa ei ole kovia saumoja reiden sisäpinnalla. Hanskojen tulee olla luistamatonta materiaalia. Kypärän käyttö on pakollista! Voit tarvittaessa lainata kypärän tallilta. Myös raipan saa tarvittaessa lainaksi.

Normaalin ratsastustunnin kesto on 60 min sisältäen ratsaille nousun, jalustimien säätämisen ja alkukäynnit. Tunnille kannattaa saapua vähintään 20 min ennen sen alkua, jotta ehtii hoitaa ja varustaa hevosensa. Alkeisratsastajien ja vähän ratsastaneiden tunneilla opetellaan ratsastuksen ohella myös hevosten hoitamista ja varusteiden laittamista, jolloin ne sisältyvät tunnin kokonaismittaan (esim. 20 min hoitoa ja 40 min ratsastusta). Talutustunteihin kuuluu aina ratsastusta 30 min ja hoitoa 30 min.